Dammen / shade garden / potting shed -området

Bakom terrassen håller vi på att bygga upp en ny trädgård. Det hela började med att min man ville ha en damm där, så han började gräva för att se hur det funderar att gräva mitt inne i en björkdunge. Det gick riktigt bra, så i vår ska vi köpa duk till bottnet och skapa vår damm.
I runt dammen skall det förstås bli rabatter, men på grund av terrassen och alla björkar är här mycket skuggigt på sommaren. Men hösten, det är en så vacker tid här, med det silade ljuset och alla fallna löv. 
Här är plan gångar som kurvar sig fram genom frodiga bladverk och ljusglimtar som reflekterar sig i vattenytan. Och förstås en bänk för oss att sitta på.

I utkanten av detta område skall vi bygga ett potting shed. En liten stuga att förvara krukor, spadar och sekatörer i, att så och plantera i regninga och kalla dagar och bara stå i och titta ut över den delen av gården.
Men detta är ett område vi precis ha börjat med. Här finns ännu så mycket att göra! Gräva klart dammen, fortsätta med gångarna och bygga upp rabatterna, planera och plantera och så bygga min lilla stuga.

kihlmanskagarden.blogg.se

Våra trädgårdsprojekt. Stort och smått. Vackert och gott.

RSS 2.0