Att se vad som komma skall

Idag regnar det. Blåsigt och grått är det också, så trädgården känns inte särskillt inbjudande. Ändå gick jag runt några minuter och tittade. 
Även om allting har vissnat, skördats, gömt sig under gjorden och bara väntar på nästa vår, kan jag se hur det kommer att bli. Alla färger, former, dofter och rörelser. Jag kan föreställa mig hur jag öppnar vår blåa dörr (existerar inte ännu), går emellan två stora dahlior fyllda med röda blommor, svänger till höger och går på en gång omgiven av isop och lavendel. Plockar några smultron och går vidare till bänken under körsbärsträdet och sätter mig där med en kopp te. 
Eller hur jag går bland våra odlingslådor som är fulla med många olika grönsaker. Bara att ta en korg på armen och samla ihop ingredienser till middagen. Hur meloner och vintersquash väller ut över kanterna till sina lådor. Hur sallatshuvudena binder sig och blir krispiga. Eller morötterna, rödbetorna och vitlöken, som gömmer sig under jorden och ger lite extra spänning till skördandet.
Såhär går jag runt och tänker, medan regnet faller ner och allting är grått. Allting väntar på en ny säsong och en ny chans att slå oss med häpnad!

kihlmanskagarden.blogg.se

Våra trädgårdsprojekt. Stort och smått. Vackert och gott.

RSS 2.0